Om bloggeren

Mor, hustru, hundeejer (bidt af hundetræning), forhenværede Saxoist, bogorm med skrivekløe, hjernegymnast, krimi-junkie, udenlandsdansker, kosmopolit, samfundsobservatør, grænsesøgende legebarn uden aldershæmninger, humanist, agnostikker, skabshumorist, lommepsykolog, kønskamæleon (når fiktionen kræver det), selvstændig (cand.merc og korrespondent i spansk) og forfatter in spe.

Og så er jeg naturligvis også blogger!

20 thoughts on “Om bloggeren”

 1. Flot Nana, glæder mig vildt til at lege med dig. Nu bare på ny platform. Håber virkelig jeg får tid.
  Kh Livsglæde

  PS tilslutter mig øjeblikkelig foreningen af ‘grænsesøgende legebørn uden aldershæmninger’ 😉

  Liked by 2 people

 2. Hvor er her flot. Jeg glæder mig over at der ligger så meget læsestof allerede!

  Liked by 1 person

 3. “Your comment is awaiting moderation” sorry, cannot moderate. I know it is strong language and the reader is warned. I must speak the truth even if it is not moderate.

  Like

 4. Det er en funktion, man kan slå fra, så kommentarer går lige igennem.

  Like

 5. Min venter også på moderation 😉

  Like

 6. Flot, flot side, Nana og herligt med de gamle Saxo-tekster; så ved jeg, hvor jeg kan søge hen, hvis jeg mangler læsestof.
  Det bliver herligt, når DnS begynder 🙂

  Like

  • Ja. det skal nok blive sjovt det her! Jeg har problemer med min harddisk (så jeg har begrænset computeradgang lige pt.) og skal have en ny tilsendt fra USA, men jeg håber at være helt oppe at køre til vi starter for alvor.

   Like

 7. Hej Nana
  Jeg ved du har eksperimenteret med din blog, så jeg håber at du ikke tager det ilde op, når nu jeg kommer med et enkelt kritikpunkt. Din sidebar er forstyrrende for læsningen. Jeg vil foreslå at du flytter den over i den anden side.
  Hilsen
  Anne

  Like

  • Hej Anne

   Mange tak for dit kritikpunkt til min blog – det er en god obsevation!
   Men om sidebaren forstyrre mindre i den anden side, er jeg nu ikke helt sikker på (og det er heller ikke muligt at flytte den med mindre jeg skifter tema. Det kan godt være, at jeg gør det på et tidspunkt, hvis jeg vælger at invitere andre ind i lige DnS og dermed bruger den i lidt større sammenhæng).

   Men jeg kan godt se, at en tekst er nemmere at læse uden ting i siden.
   Problemet er der heldigvis ikke, hvis folk går ind på teksten fra”reader”. Men jeg kan godt se, at langt de fleste lægger deres tekster ud under en “side”, hvormed de ikke kommer ud i “reader”-strømmen. Det havde ellers været nemmere at finde frem og tilbage i teksterne, hvis alle også lagde den ud som blogindlæg, der kan findes i følge-strømmen, så man ikke skal omkring Facebook for at finde tilbage til en tekst.. (Forstår du overhovedet hvad jeg mener? Det er lidt svært at udtrykke sig i Worldpress-termer, og min blog bruger engelske termer i modsætning til de fleste andre …)

   Og når jeg går ind på min tekst via min Ipad (fra WordPress-app´en) så forsvinder sidebaren ned under teksten – så mit format opfører sig altså lidt forskelligt afhængigt af, hvordan du kommer ind på det.

   Men mange tak for observationen, Anne. Jeg vil have det in mente, hvis jeg på et tidspunkt skifter tema. (Det her tema har til gengæld et nemt tilgængeligt kommentarfelt, synes jeg, som ikke helt er tilfældet med nogle af de andre temaer. Eller hvad synes du?)

   Mange hilsener

   Nana

   Like

   • Hej Nana
    Glad for at du ikke tog kritikken ilde op.
    Jeg har engang taget et usability kursus og en af de ting som der blev lagt vægt var hvordan vi læser. Så jeg vil prøve at skrive lidt om hvorfor jeg mener at baren skal være i højre side. Når vi læser er det fra venstre mod højre, så vi slutter til højre og starter i venstre side. Det betyder så at hjernen vil starte med baren for hver eneste gang vi skifter til en ny linje. Hvis baren er til højre, så har hjernen nemmere ved bare at springe det over, fordi den på dette tidspunkt er optaget af teksten, så man fortsætter på næste linje.
    Jeg ved ikke om det giver mening.

    Det er et godt tip der med at lægge sin tekst som posts, så de kommer i ens reader, det vidste jeg ikke og jeg synes da at du skal gøre opmærksom på det på DNS siden.

    Jeg har ingen reader på min computer(for gammel IE browser) men på min ipad er det jo elegant at bruge den, så jeg tror jeg vil arbejde med WP mere på den end på min laptop.

    Jeg har ikke nogen mening om kommentarfelt muligheden her, men du har ret i at det på mange blogs kan være svært at finde det.

    Og så har du måske et tip til mig? Kan man tilpasse sin reader, så man ikke får alle de uvedkommende historier. Jeg vil bare gerne se de blogs jeg følger.

    Hilsen
    Anne

    Like

   • Hej Anne

    Tak for din tilbagemelding. Nej selvfølgelig tager jeg det ikke ilde op, og du har nok ret i det med, at det ikke er helt ligegyldigt om margen ligger i højre eller venstre side. (Så jeg vil helt klart overveje det, hvis jeg vælger et nyt tema for min blog. TAK!)

    Jeg har med vilje ikke nævnt det med Reader under Facebook-gruppen, da mange i forvejen bøvler med med tekniske ting, så jeg synes ikke, der er grund til at skabe yderligere forvirring. (Det vigtigste er at så mange som muligt kan få bloggen til at fungere i DnS-sammenhæng, at vi så er nogle stykker, der måske også vil bruge bloggen i anden sammenhæng behøver ikke at skabe øgede krav til alle, synes jeg.)

    Men til dig kan jeg sige, at når jeg er inde på min side, kan jeg vælge Reader (også fra min Ipad, selvom formatet er lidt anderledes der) i menubjælken oppe i venste hjørne og i dens undermenu vælge om jeg vil se de blogs jeg følger (hvor alt som er lagt ud som blogindlæg kommer op) eller alt, der er lagt ud for nyligt. Der er også et undermenupunkt med anbefalede blogs.) Så fomentlig har du samme valg i det tema, du har valgt? Måske er det bare sat lidt anderledes op? (Husk at der er en apps til Ipad, der gør WP nemmere at håndtere.)

    Mange hilsener

    Nana

    Like

   • Lige en tillægsbemærkning:

    Jeg prøvede lige at linke til min tekst “ude fra Reader” (hvis du forstår, hvad jeg mener?) og det kan man faktisk godt. Det gode er, at så kommer læseren ind direkte på teksten uden den forstyrrende marg. Eneste ulempe er, at overskriften ikke kommer med i linket, men den kan man jo selv skrive. Så måske prøver jeg at lægge linket ud af den vej i næste omgang for at se om det virker efter hensigten.

    Hej igen!

    Nana

    Like

   • Lyder spændende. Glæder mig til at se om det lykkes. Og du har helt sikkert ret, vi er på forkellige tekniske niveauer, det interesserer heller ikke alle lige meget.
    Hilsen
    Anne

    Liked by 1 person

 8. Hej Anne

  I denne uges opgave har jeg linket direkte fra Reader til FB, men nu får jeg klager på kommentarfeltet …

  Hvis du har tid, vil du så evt. gå ind på min nye historie fra FB (opgave 3) og melde tilbage om læseoplevelse og kommentarfelt?

  K.H. Nana

  Like

  • Hej Nana
   Det giver en mere rolig læseoplevelse på denne måde.
   At der er klager over kommentarfeltet forstår jeg ikke. Muligheden for kommentar er som hos rigtig mange andre, at man skal bladre sig ned forbi de kommentarer som er kommet.
   Og så iøvrigt en fin historie!
   Hilsen
   Anne

   Like

   • Tak for din tilbagemelding, m Anne!

    Jeg tror det med kommentarfelt afhænger af, om man bruger computer eller Ipad. Jeg har selv oplevet på mange blog, at kommentarfeltet ikke kan udvides, når jeg går ind via Ipad.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s